U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Het maken van de juiste klank-tekenkoppeling is de basis van het goed leren lezen en spellen. Bij het oefenen hiervan is de ondersteuning van het gehoor enorm belangrijk. De klanken, later de woorddelen, moeten hardop worden benoemd.

Daarnaast worden er duidelijke spellingsregels aangeboden. Door het toepassen van één spellingsregel kan het kind een groep woorden goed schrijven. Het kind krijgt houvast waardoor het zijn/haar zelfvertrouwen terug krijgt.

 

 

Ook zullen er zogenaamde “weet”-woorden en vaste woorddelen worden aangeboden. Telkens als er nieuwe stof wordt aangeboden zullen we dit gaan integreren in de stof die behandeld is. Herhaling is erg belangrijk!

 

 

 

Als er een mooie basis is gelegd, willen we graag de leerstof van school integreren. De kennis die het kind tijdens de behandeling heeft opgedaan, kan het gebruiken bij woorden die op school worden aangeboden. We gaan deze samen bespreken en oefenen.