U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Allereerst kan er een niveaubepaling plaatsvinden, waardoor  helder wordt welke onderdelen van de spelling problemen opleveren. Tevens zien we wat de leesachterstand is.

Door deze gegevens te analyseren wordt het duidelijk aan welke doelen we gaan werken.

Tijdens de behandeling zal het accent worden gelegd op alles wat wel goed gaat. De behandeling is positief van toon, zodat het kind zich veilig voelt.

 

Wekelijks komt het kind op een vast tijdstip voor behandeling naar de Klanktoren. De duur van elke behandeling is 45 minuten. Het is van groot belang dat de ouder/verzorger aanwezig is tijdens de behandeling, omdat er ook thuis intensief geoefend dient te worden. Tijdens de behandeling krijgt de begeleider instructie, zodat het oefenen op de juiste manier gebeurt. Dit is erg belangrijk, omdat het automatiseren vaak trager verloopt.

Na periodes van ongeveer 15 behandelingen wordt er een voortgangsonderzoek afgenomen. We krijgen dan een beeld van de vooruitgang. Ook zien we waar nog extra aandacht aan besteed moet worden, zodat we hier tijdens de behandeling direct op kunnen reageren.